English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

ZIKMUND100 - po stopách Zikmunda a Hanzelky


ZIKMUND 100 – to je projekt Lukáše Sochy a Tomáše Vaňourka, dvou mladých mužů, kteří se rozhodli splnit si svůj klukovský sen a vydat se po stopách svých cestovatelských vzorů.
Tak, jako se před šedesáti lety vydali Miroslav Zikmund a Jiří Hanzelka na cestu do Asie, vydávají se stejnou cestou také oni. Během devíti měsíců objedou 32 zemí, zdolají více než 130 tisíc kilometrů a navštíví stejná místa. Fotí, natáčejí, baví se s lidmi a zjišťují, jak se svět během několika dekád změnil. I když se díky moderním vymoženostem vzdálenosti zkrátily, tak pocit z dobrodružství zůstává stále stejný. Stejně jako před šedesáti lety musí cestovatelé nacházet cestu k lidským srdcím, získávat důvěru a přátele. Stejně jako dříve je zrazuje technika, docházejí peníze a každý nový den přináší nepředvídatelná překvapení., krize a chvíle, kdy by člověk nejraději všechno zabalil.

Pokud máte rádi dobrodružství stejně jako Zikmund s Hanzelkou, přijďte si ve středu 29. května 2019 od 17.00 hod. poslechnout do studovny Městské knihovny Krnov vyprávění Lukáše Sochy a Tomáše Vaňourka. Vyprávění dvou kluků, kteří neposlechli rady „zkušenějších“, aby neblbli a dělali něco pořádného.

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist