English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

První Počteníčko v knihovně pro nejmenší


Je o nás známo, že práce s knihou a podpora čtenářství nás prostě baví a proto jsme se přidali k dalším 119 knihovnám v České republice a zapojili se do mezinárodního projektu Bookstart – s knížkou do života. Cílem tohoto projektu je podpořit rozvoj verbálních schopností dětí i jejich představivosti a zlepšit vztah ke knize a čtení u nejmladší generace, poukázat na význam čtenářských dovedností pro sociální, rozumový a citový rozvoj dítěte a jeho budoucnost a ukázat, že ta nejlepší a nejvýhodnější investice, jež mohou rodiče svým dětem nabídnout „už od kolébky“, je věnovat jim svůj čas a společně ho strávit nad knihou - ať už čtením, prohlížením, povídáním si nad obrázky, zpíváním či ukazováním.

Projekt myslí především na novorozené děti a jejich rodiče. Všichni noví občánci města Krnova se tak mohou těšit na dárkovou čtenářskou sadu, kterou obdrží při slavnostní příležitosti Vítání občánků. Pro miminka je připravena knížka říkadel a písniček „Předčítánky“ a audiokniha „Špalíček říkadel a pohádek“, pro rodiče potom publikace
„S knížkou do života“, kde se mohou seznámit s tím, jak a co dítěti číst a seznam doporučení aktuální literatury pro děti do 3 let. Zároveň je pro děti přichystán poukaz na registraci v knihovně zdarma.

To ale není všechno :) V rámci tohoto projektu budou pro děti a jejich rodiče v knihovně připraveny aktivity zaměřené na tuto cílovou skupinu. Během roku se tak budou konat pravidelná setkání se zajímavými tématy pro celou rodinu. To první proběhne ve středu 9. května 2018 od 9 hod., kdy bude prostor dětského oddělení vyhrazen právě programu Bookstart – s knížkou do života. Program tohoto setkání bude nachystán pro nejmenší čtenáře a bude zaměřen na podporu psychomotorického vývoje u kojenců a batolat. To vše formou hry, říkadel, básniček a písniček. Všichni rodiče s miminky a batolátky jsou na naše první setkání srdečně zváni. Kromě atraktivního programu se můžete těšit na připravené prostředí s pečlivě vybranou literaturou pro nejmenší, zázemím pro hraní a trávení volného času, didaktické hračky, hygienické zázemí s přebalovacím pultem, či možnost ohřátí kojenecké stravy.
Přijďte za námi na první „Počteníčko“ a otevřeme společně vašim dětem bránu do úžasného světa a knih a příběhů.

Na shledanou v knihovně se těší Andrea a Katka

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist