English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

Březen - do knihovny vlezem


Hned první březnový den se spustí Knihovnický promítač, ve kterém, pravidelně jednou měsíčně, bude knihovna promítat dokumentární filmy z festivalu Jeden svět!, což je největší přehlídka dokumentárních filmů o lidských právech na světě. Jednotlivé snímky zastupují ta nejpalčivější témata, která hýbou současným světem a svým společenským dopadem nás nutí kriticky přemýšlet a případně mohou ovlivnit i náš každodenní život. Úvodním snímkem bude Thule Tuvalu, který sleduje osudy grónského městečka Thule a polynéského ostrovního státu Tuvalu. Přestože jsou tato místa od sebe vzdálena více než jedenáct tisíc kilometrů, jsou díky tajícím ledovcům vzájemně propojena.

Začátkem března proběhne také další oblíbená Noc deskových her, při které si budou moci všichni malí i velcí společně zahrát moderní deskové hry nejrůznějších žánrů a náročností. A jak už název napovídá, hrajeme od soumraku až do svítání a hlavně bez přestání.

Na odpolední čaj s knihou se mohou těšit senioři, kteří navštěvují pobočku na Jiráskově ulici. Tématem budou zajímavosti ze světa literatury, četby, ale také povídánío našich začátcích v Krnově.

Druhý březnový týden patří celorepublikově trénování paměti a tak se všichni čtenáři mohou těšit na Mozkohrátky v odd. pro dospělé čtenáře. Čekají vás malá zábavná paměťová cvičení, která pozitivně aktivují činnost mozkových buněk.

Nejen milovníci hor a turistiky si mohou přijít poslechnout cestopisnou přednášku a autorské čtení blogerky Miroslavy Krčové z její knihy Miluju Jeseníky. Jak název napovídá, píše o svých toulkách těmito horami.

Milujete – li dobrou kávu a povídání o ještě lepších knihách, přijměte pozvání na Literární kavárnu, která bude tématem zaměřena ke světovému dni poezie. Poezie bude všude a vy zjistíte, že verše a rýmy rozhodně nejsou nuda.

Ke konci měsíce přivítáme v knihovně také krnovského rodáka Pavla Hénika, který nás prostřednictvím autorského čtení seznámí se svou prvotinou Manekýni a rozpovídá se nejen o tom, jak se mu kniha psala, ale také o svých životních a světových cestách.

Je už tradicí, že Březen – měsíc čtenářů uzavírá Noc s Andersenem. Její 17. ročník si budou moci užít všichni mladí dobrodruzi, kteří mají pro strach uděláno. Čeká nás totiž výprava mezi vonty do Stínadel za tajemným hlavolamem Jana Tleskače.

Více informací o jednotlivých akcích získáte na stránce www.knihkrnov.cz nebo na Facebooku knihovny.

Sledujte nás

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist