English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

Bezplatné výpůjčky elektronických knih eReading


Podrobný postup pro naše čtenáře:

  1. Pokud ještě nejste našim čtenářem, proveďte registraci (při ní uveďte svou jedinečnou e-mailovou adresu, pokud chce číst v rámci rodiny více jejich členů a to zároveň různé tituly, je potřeba, aby se zaregistroval každý samostatně). Registrace je nyní možná i na dálku – formou tzv. předregistrace prostřednictvím webového formuláře dostupného v našem katalogu PORTARO (přihlásit se / nemám registraci / předregistrace).
  2. Zaregistrujte se na portálu https://www.palmknihy.cz (uveďte zde stejnou e-mailovou adresu, jakou jste uvedli při registraci do knihovny).
  3. Stáhněte si aplikaci eReading do svého zařízení (čtečka, chytrý telefon, tablet), která je zdarma k dispozici na Google Play pro Android nebo na App Store pro iOS.
  4. Přihlaste se do online katalogu naší knihovny. Vyhledejte Vámi požadovaný titul (lze filtrovat pouze elektronické knihy).
  5. Stiskněte tlačítko „Možnosti vypůjčení / e-Kniha“. Po jeho stisknutí se objeví seznam kompatibilních zařízení pro čtení těchto elektronických knih. Pokud výpůjčku potvrdíte, zároveň se zobrazí oznámení o její úspěšnosti (potvrzení dostanete i na svůj e-mail).
  6. Otevřete aplikaci eReading.
  7. V horním rohu menu zvolte sekci „ONLINE“ a vyplňte Vaše přihlašovací údaje, které jste uvedli při své registraci do portálu Palmknihy – eReading.
  8. Kliknutím na obálku stáhnete e-knihu ze sekce „Online“ do „Místní knihovny“. V tomto okamžiku musíte být připojení k internetu. Poté můžete knihu číst bez ohledu na internetové připojení.
  9. V případě, že máte aplikaci eReading instalovanou ve svém soukromém zařízení, nemusíte se odhlašovat a zůstaňte trvale přihlášení. Odpadá proces stálého vyplňování identifikačních údajů.
  10. E-knihy není možné číst prostřednictvím čteček KINDLE, PocketBook + dalších, které nemají systém Android nebo iOS. Taktéž nelze použít standardní počítač se systémem Windows a macOS, ani systém Tizen.
  11. Výpůjční doba je 31 dní. Během této doby je možné vypůjčit až 4 e-knihy zcela zdarma. Jedna kniha připadá na jeden týden, ale lze vypůjčit i všechny naráz.
  12. 32. den od výpůjčky se e-knihy automaticky vymažou z aplikace a sami se tak vrátí. Výpůjčky nelze vrátit dříve. Další tituly je možné vypůjčit až po uplynutí stanové doby 31 dní.

K dispozici jsou i grafické náhledy, které lze zoomovat. Naleznete je v sekci - Jste tady poprvé? / Orientace v katalogu knihovny zde na našich webových stránkách. Stačí pouze v rámci stránky trošku rolovat směrem dolů. Na začátku jsou totiž informace o základní orientaci ve fondu knihovny. Děkujeme za pochopení 🙂

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist