English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

Spustili jsme revizi knihovního fondu


📚📖 Spustili jsme revizi knihovního fondu 📖📚

Knihovní zákon ukládá všem knihovnám provádět v pravidelných intervalech tzv. revizi knihovního fondu, tedy porovnání skutečného stavu knihovních jednotek se stavem evidence a výpůjček. Jednotlivé intervaly jsou potom stanoveny podle rozsahu knihovního fondu. Vzhledem k tomu, že naše knihovna měla až do 15. 9. 2024 více než 100.000 svazků, revizi jsme měli provádět jednou za 10 let, další nás tak čekala v roce 2030. Kvůli povodním je ale všechno jinak, rozsah knihovního fondu klesl pod výše zmíněnou hranici a revize nás tak bude čekat každých 5 let.

V souvislosti s odstraňováním následků povodní jsme tak spustili mimořádnou revizi knihovního fondu, abychom byli schopni vyčíslit celkový počet poškozených knihovních jednotek a zároveň se tak vyhli další případné uzavírce knihovny v příštím roce, kdy by nás pravidelná revize čekala.

Co to tedy aktuálně znamená? Každou knihu, kterou v knihovně máme nám tak projde rukama několikrát:

➡️ knihy z regálu k počítači
➡️ vše zapsat do systému
➡️ knihy od počítače zpíátky do regálu

Je to taková malá knihovnická posilovna a jsme přesvědčeni o tom, že pro vás knihovnu znovu otevřeme, nejspíš nás ani nepoznáte 😁💪 Tuny knih za námi, další potom před námi 📚

Pokud byste chtěli podpořit obnovu knihovny i finančně, můžete tak učinit prostřednictvím transparentního účtu, který zřídilo Město Krnov. Do poznámky pro příjemce platby jen stačí uvést "Městská knihovna Krnov"

Transparentní účet č.: 131-2670920227/0100
IBAN: CZ35 0100 0001 3126 7092 0227
SWIFT: KOMBCZPP

Detail transparentního účtu >>> https://www.kb.cz/cs/transparentni-ucty/131-2670920227

Předem vám všem velmi děkujeme za podporu a pevně věříme, že se co nejdříve uvidíme mezi knižními regály 📚📖

Myslíme na vás ❤


 

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist