English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

JOSEF THEIMER - P O E T A


Narozen v Ostravě, v současnosti bydlící v Třemešné u Krnova, kde je i sídlo jeho literárního časopisu. Vystudoval Ostravskou Univerzitu, Pedagogickou fakultu, kombinace tělesná výchova a biologie. Po ukončení studia nastoupil jako učitel na Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových Ostrava, kde učil a strávil 14 úžasných let mezi studenty a skvělými kolegy. Ač ho toto povolání nesmírně naplňovalo, musel ve školství skončit díky projevu bipolární poruchy (hypománie). 

Co jej vedlo k založení časopisu? Jak sám říká má velký vztah k Ostravsku, Valašsku a Osoblažsku. Tyto regiony jsou inspirací pro převážnou část tvorby. Vždy rád četl, obdivoval psané slovo, a jelikož tvořil především do šuplíku, rozhodl se své texty zúročit prostřednictvím časopisu pro amatérské tvůrce s mottem "Netvořte jen do šuplíku“.

Účelem nového periodika P O E T A (zatím vyšla dvě čísla) je kulturně povznést mikroregion Osoblažsko, dát šanci se realizovat novým autorům básní, zamyšlení, povídek, fotografům a malířům, aby nemuseli psát, fotit a malovat do šuplíku! Obálku i celou grafickou část časopisu má na starost bývalá studentka Josefa Theimera a dnes začínající umělkyně Lucie Kucharčíková. Z prodeje každého čísla půjde určitá částka na chráněnou dílnu v Městě Albrechticích a na realizace některého z projektů, jenž pozvednou umělecko – kulturní život na Osoblažsku.

Pokud máte k tomuto mikroregionu bližší vztah, píšete a chtěli byste se nějak podílet na této bohulibé aktivitě, neváhejte pana Josefa Theimera kontaktovat na tel: 731 280 408, či prostřednictvím e-mailu: joseftheimer@seznam.cz.

POZOR! >AKTUÁLNÍ INFORMACE< !!! Právě jsme se od autora dozvěděli, že druhé číslo časopisu vychází v elektronické podobě a ten, kdo si ho objedná, získá zdarma bonusový tištěný dárek. 

Pro inspiraci přinášíme dvě ukázky z prvního čísla:

 

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist